Ziua 4

19.03.2020

Adieri de vânt!

Bună dimineața! Am ales titlul adieri de vânt, pentru că mi-ar plăcea ca în casa mea să fie senin și bine, deși în jurul nostru totul e furtună, iar vântul bolii și al îngrijorării suflă cu putere!

Aș vrea să îmi protejez copiii de presiunea care apasă peste noi adulții, peste țară, peste omenire, astfel că am pregătit o nouă zi cu activități, care să ne ajute să ne detașăm puțin de tot.

Astăzi vom avea activități mai simple, dar la fel de distractive și interesante!

Mi-ar plăcea să fac mai mult ce își doresc micuțele mele. Am să le întreb pe ele ce vor să facem și mă las "pe mâna lor". Imaginația lor nu are limite așa că presupun că vom avea o zi plină !

Dacă îndrăzniți să faceți același lucru vă provoc să împărtășiți și cu noi ce activități ați făcut!

MUZICĂ ȘI MIȘCARE

Pentru muzică provocarea va fi: Să iventeze un cântecel cu următoarele cuvinte - soare, primavară, floare.

Iar pentru puțină mișcare am ales:

ACTIVITĂȚI DE LUCRU MANUAL

Pentru astazi am ales un craft extrem de simplu, dar cu care copilașii se vor putea juca toată ziua.

Veți avea nevoie de câteva fâșii de hârtie colorată, 2 cercuri de hârtie cartonată, lipici și un băț de frigărui.

Modalitatea de lucru:  https://pin.it/2cq7fTQ


ACTIVITĂȚI ÎN ENGLEZĂ

Astăzi ați putea continua cu părțile corpului. Pentru aceasta vă propun următorul cântecel:


Vă puteți juca "Simon says".

Regula jocului: Cel care conduce jocul are 2 posibilități să dea o comandă zicând Simon says - caz în care toți jucătorii sunt obligați să facă ce zice Simon, sau 2. Să dea o comandă fără să zică Simon - și jucătorii care execută comanda vor ieși din joc, pentru că nu a zis Simon și prin urmare nu trebuia făcută. Deci, jucătorii vor face executa comenzile doar când zice Simon, altfel vor fi eliminați. Și Simon va zice să pună mâna pe părțile corpului învățate ieri și astăzi, dar și alte comenzi (se pot da și în limba română, pentru a face jocul mai distractiv și mai rapid.

Fișe de lucru


POVESTEA DE AMIAZĂ

Astăzi vom învața că a fi diferit nu e așa de rău. Fiecare avem rolul nostru pe pământ și nu are rost să ne comparăm. (Sursa : https://clasamea.eu)


JOCURI DE FAMILIE

Nicio zi fără jocuri de familie! Așa că vă propun, pe lângă ce jocuri doresc copii să faceți împreună (ziceam că astăzi o să ți lăsăm pe ei să aleagă), un fel de CRICKET.

Var. 1 pentru copilașii mici: MINI CRICKET. Aveți nevoie de câteva cuburi de lego, 1 pai și o minge de ping-pong. Se joacă ca în imaginea de mai jos:

Var. 2 pentru toți. Se fac tuneluri din bandă scotch și hârtie, de preferat colorată. Se puncteazădiferit fiecare tunel. Dacă nu aveți bastoane pentru cricket, puteți folosi ce bastoane mai groase găsiți prin casă (chiar și linguri de lemn).


Jocul numărul 2 ar fi bolul cu provocări. Regula jocului: puneți într-un bol mai multe provocări, de ex. Desenează cuvântul......, Mimează cuvântul............, Descrie cuvântul............ Dacă copilașii sunt prea mici atunci un adult va fi în echipă cu el. Iar ceilalți vor ghici ce are de desenat, mimat, descris.


FIȘE DE ACTIVITĂȚI

Astăzi în cadrul fișelor am introdus și un joc de cunoaștere. Ce fac în diferite situații. Vă propun să îl faceți și dvs, lasându-i pe copii să vă cunoască mai bine. Situațiile pot fi mult mai diversificate decât am pus eu.
Să vă bucurați de această zi însorită. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această vreme bună, care ne arată că natura își urmează cursul, chiar dacă suntem într-o perioadă atât de grea pentru unii. Florile înfloresc, soarele răsare în fiecare zi, păsările își fac cuiburi, totul pare de neschimbat și totuși timpul nostru trece atât de repede! Nu trebuie să ne îngrijorăm mai mult decât este cazul, mai bine sa fim prevăzători și mulțumimtori cu ceea ce avem!

SPOR ÎN TOATE ȘI MULTĂ SĂNĂTATE!


                                                               #stamacasa                                     

                                           Lucia Deac